Sivut

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Järjestyksen vaihto ja sulkakorvikset

Eilen siis lähdin vaihtamaan sitä järjestystä kirjoittelun jälkeen.. Esittelen teille vähän suunnittelemiani pohjapiirroksia siitä.
Mutta ensin näytille korvikset:


Valkokakadun sulkia.


Pienet, nätit, valkoiset.


Ja sit se järjestys-projekti.

Lähdin liikkeelle tästä. 
Ylimpänä näkyy papukaijan huone. Siellä olevat huonekalut ja huoneen koko on tehty arvion mukaan, kaikki muu on mitattu.
Olohuoneessa on sänky, ruokapöytä, sohva, kaksi kaappia (vasen alanurkka ja parvekkeen ovet vieressä, neliömäiset), vihreä pöytä (vanha koulupöytä, jossa milloin mitäkin tavaraa. ennen siinä oli tietokone, mutta nyt se on muuttanut askartelutilaani) ja ruskea kirjoituslipasto, joka toimii tv-tasona. Ruokapöydän vieressä oikealla on lasivitriini. Oikealla keittiön vieressä on askartelutilani. Eteisessä on lapsen sänky ja pieni kijahylly. Eteisen erillinen huone on vaatehuone, ja olohuoneesta mennään parvekkeelle. 

Suunnittelin sitten monia erilaisia mahdollisuuksia: 
(pohjat on tehty: http://floorplanner.comssa)


Tässä nakkasin vihreän pöydän jonnekin, tv-tason ja pienemmän kaapin sängyn viereen, pöydän ikkunan eteen (parvekkeen oven molemmin puolin on ikkunat) ja sohvan.. no, tuohon.

Tässä sohva on sängyn edessä, kuten se vähän aikaa sitten olikin. Vihreä pöytä on taas ilmeisesti jo matkalla kaatopaikalle ja tv-taso tuossa.. Mikä tuo on?! : D

Näissä kahdessa suunnitelmassa ongelma on nimenomaan se vihreä pöytä, ja se, ettei lapselle jää kunnon leikkitilaa olohuoneeseen.

Tässä on alkuperäiseen järjestykseen tapahtunut vain pieni muutos, nimittäin sohvan ja tv-rykelmän paikan vaihto keskenään. Ongelma tässä on se, että lapsi menee sohvalta hakkaamaan ikkunaa..


Ja tämä on sitten se, minkä toteutin. Sohva on tuossa, ruokapöytä ikkunan edessä, tv-taso sängyn vieressä ja vihreä pöytä sen vieressä lisäpöytänä. 
Suunnitelmassa näyttää siltä, ettei vieläkään jää kunnollista tilaa lapsen leikeille, mutta täällä paikanpäällä näyttää eriltä. 
Lapsen lelukaappia en tähän suunnitelmaan laittanut, koska sen saa käytännössä ängettyä mihin vain, ja nyt se on tuolla sängyn jalkopäässä, olohuoneen oven vieressä. 

Tämä järjestys on siitä hyvä, ettei sängystä näe televisiota, koska tv-tason ja sängyn välissä oleva kaappi on niin korkea. Meillä on ikävä tapa joskus katsoa telkkaria sängyssä, ja sitten se jää helposti auki koko yöksi, kun nukahtaa kesken ohjelman.
Kuitenkin telkkaria näkee pajaltani katsoa, siitä tykkään.
On myös ihana, kun voi syödessään nauttia luonnonvalosta, ja ikkunalaudallekin voi laittaa jotain ihanaa koristetta. Ennen tv peitti koko ikkunan..

Suosittelen muuten tuon floorplannerin käyttöä. Sinne rekisteröitymällä saat tehdä ilmaiseksi jonkin verran suunnitelmia, ja vähän maksamalla saat lisätilaa. Huonekalut ja huoneet saa helposti oikean kokoiseksi, ja siksi sillä on hyvä suunnitella tarkkojakin pohjia, tai vain unelmoida... 
Itse olen tehnyt noin parikymmentä unelmakotia ja yritystilaa... : D

Lottovoittoa odotellessa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...