Sivut

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Arkipäivän askartelua

Tänään on kaunis, aurinkoinen päivä. Se saa mieleen tulevaan kevään, pääsiäisnoidat ja lumen alta nousevat kukat. Helteisiä ja kuivia päiviä odotellessa tekee mieli askarrella, touhuta ja suunnitella. Lapsen kanssa on mukava tehdä jotain yhteistä, josta on molemmille iloa.
Jo ennen joulua ajattelin keppihevosen tekoa. Näin ohjeen jossain netissä, ja innostuin siitä kovasti. Kuitenkin vasta tänään sain aikaiseksi toteuttaa suunnitelman. 


Niimpä etsimme pojan kanssa parittoman sukan, piirsimme silmät ja suun kangastusseilla, ompelimme huovasta korvat ja laitoimme villalankaa harjaksi. Vanha puinen keppi on odottanut pajallani käyttöönottoa, ja tähän se sopi mainiosti, kun aivan sileä on. Sukkaan laitettiin vanhoja tilkkuja, se laitettiin kepin päähän ja kiristettiin villalangalla. Kepin toiseen päähän tein vielä pehmuksen toisesta sukasta, ettei satu suurta vahinkoa tai aiheudu kauheaa meteliä alakertalaisille. (: Heppa on tosi helppo tehdä, 2v poikakin osasi vähän olla mukana sukan täyttämisessä ja kiinni laittamisessa. 
Huolellinen täytyy olla pehmustuksessa, jotta sitä on tarpeeksi. Ei ole kiva, jos sukan alla oleva keppi iskeytyy päähän ilman pehmustusta...
Lopputulos on mielestäni hyvä, ja lapsi tykkää kovasti. Tässä siis mukava projekti kaikille lapsiperheille! Touhutkaa yhdessä, ja koristelkaa oman mielen mukaan! (:

Toinen pieni askartelutyö tältäpäivältä on huopapussukka. Halusin kokeilla osaanko ommella reunat kauniisti, ja pienen googletuksen jälkeen löysin ohjeen pykäpistoihin, ja päätin kokeilla niitä. Hyvin sujui, vaikka jossain vaiheessa lanka meni väärältä puolelta ja jouduin tekemään "alituksen" jälkikäteen. Osa niistä meni väärältä puolelta, ja se näkyy lopputuloksessa, mutta lukuunottamatta noita pieniä mokia, olen oikein tyytyväinen kokeiluuni. Vielä tämä kaipaa pientä koristelua ja napin, mutta ne taidan tehdä jokin toinen päivä. (:


Värit ovat mielestäni aivan ihanat, siis pinkkiä ja vihreää. (: 
Pussukka on liian iso puhelimelle tai kameralle, mutta enköhän jotain käyttöä täälle keksi. 
Onhan se vain niin söpö..? (:

Saa nähdä mitä tämä kaunis päivä vielä tuo tullessaan. (:
Aurinkoista ja iloista viikkoa kaikille!
- Nanti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...